Caută
  • Madalina Bouros

Asociația All Grow lansează proiectul Școala Nucleu Social

Actualizată în: 18 ian. 2021

Proiect derulat de Asociația All Grow cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.


„Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

Începând cu data de 18 ianuarie, asociația non-guvernamentală All Grow lansează un nou proiect de inovare socială ce se adresează comunităților rurale insuficient deservite din județele Vrancea, Bacău, Buzău, Brăila și Galați.


Obiectivul principal al proiectului este crearea unui ecosistem de colaborare format din elevi, profesori și membri ai comunității, având ca scop creșterea participării și a implicării civice a tinerilor cu ajutorul metodei design thinking, facilitate de profesori. Elevii vor colabora cu comunitatea locală și vor construi soluții la problemele comunitare pe care le identifică. Proiectul este derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.


Pe termen lung, inițiativa își propune să reinventeze rolul școlii în comunitate și să o transforme într-un centru de inovare socială și participare civică. Cei interesați pot afla mai multe și se pot înscrie pe site-ul proiectului: www.scoalanucleu.org


,,Credem în rolul esențial pe care îl au tinerii și copiii în construcția viitorului. Cu toate acestea, sistemul educațional are un rol esențial în a oferi cunoștințe și abilități necesare participării active. În consecință, implicarea civică este pentru tineri mai mult un concept abstract, ce nu are nimic de-a face cu ei, nu un mod de a se comporta și de a se implica în mod activ în comunitatea din care fac parte. Este momentul să schimbăm acest lucru.” - Mădălina Bouroș, fondator All Grow


Implicare în proiect

Programul este dedicat profesorilor din județele Vrancea, Bacău, Buzău, Brăila și Galați, venind ca o oportunitate de dezvoltare profesională în special pentru profesorii tineri, cu vârsta sub 35 de ani. Aceștia sunt invitați să se înscrie în proiect completând formularul de pe pagina https://www.scoalanucleu.org/inscriere. După completarea formularului și procesul de preselecție, profesorii vor beneficia de o sesiune de pregătire de trei zile, de un ghid de implementare folosind metode inovatoare de predare și de sprijin specializat pe tot parcursul implementării programului.


Despre All Grow

Asociația All Grow este o organizație dedicată generării de impact pozitiv în comunitățile din România. Așa cum spune și numele nostru, AllGrow (Creștem cu toții), credem că pentru a realiza schimbare avem nevoie să colaborăm și să realizăm ecosisteme în care toți membri au de câștigat, numai așa schimbarea creată este de durată și sustenabilă. Ne dorim să schimbăm paradigma și să transformăm elevii din spectatori în membri activi care se implică în comunitate și își construiesc propriul viitor prin activități facilitate de profesorii tineri, pe care îi vom iniția în metoda design thinking și alte metode noi de predare.


Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants #AllGrow #ScoalaNucleu

18 afișări0 comentarii
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon