Fă cunoștință cu cadrele didactice participante

Participanți

Teacher and Pupil

15 școală din mediul rural din județele Bacău, Brăila, Buzău, Galați și Vrancea au fost selectate pentru a participa la proiectul Școala Nucleu Social.

Fiecare școală este reprezentată de două cadre didactice tinere ce vor facilita metodele design thinking și maker education la clasă în cadrul proiectului Școala Nucelu Social. 

Mergi pe hartă pentru a vedea școlile participante. 

Facilitatori

Școala Gimnazială 

Cuza Vodă, GL

Roxana Albu

IMG_7852.JPG

Numele meu este Albu Roxana Madalina, am 32 de ani și sunt profesoara de Limba Engleză la Școala Gimnaziala “Elena Doamna” din comuna Cuza-Vodă, Jud. Galati. 

Iubesc oamenii și-mi doresc sa învăț lucruri noi pe care sa le pot împărtăși copiilor. 

Predau de 5 ani, sunt suplinitoare și-mi doresc să-mi inspir copiii sa facă bine, sa fie empatici, sa aibă încredere in ei, sa accepte ca suntem diferiți, sa nu condamne și sa devină oameni buni. Sper și îmi doresc sa reușesc! 

Școala Gimnazială Găgești, VN

Ana Maria Apostolie

IMG-20180818-WA0051.jpg

Am terminat studiile de licență și master la Universitatea din București, Facultatea de Litere, cu specializarea Limba și literatura română – Limba și literatura engleză în anul 2015 și Masterul de Studii Literare în 2017. În prezent sunt doctorand la aceeași facultate și urmez și cursurile unui alt master în domeniul limbii engleze.

 

Profesional, sunt profesor de limba și literatura română și de limba engleză din anul 2017 și locuiesc în orașul Panciu, județul Vrancea. Am vrut încă de la început să le inspir elevilor mei de orice vârstă curajul de a-și exprima liber opiniile, de a citi și de a căuta mereu noi modalități de a se forma și modela în funcție de aspirațiile lor.

Școala Gimnazială 

Nr. 1 Livezi , BC

Adina Otilia Aron

73472700_2432451470208434_16164210779724

„Fii bun de câte ori se poate. Și întotdeauna se poate!”

                                                                                            Dalai Lama

Bună, eu sunt Adina și am apărut pe lumea aceasta într-o luni ploioasă, pe la începutul lui octombrie, cu noaptea în cap. Chiar dacă era urât atunci, am avut parte în viață de fericire, optimism, prieteni, succes, iubiri, legături benefice etc.

De mică am fost o fetiță activă și veșnic curioasă care nu rata niciun copac și nicio ieșire la joacă, unde eram, de obicei, liderul găștii.

De când mă știu, am visat să devin profesor de matematică și făceam practică pe colegii mei de fiecare dată când prindeam ocazia. Cum am ajuns profesor de română este o altă poveste, dar nu regret nimic. Chiar dacă sunt o persoană activă, cel mai mult îmi place să citesc și am reușit să îmi fac o bibliotecă cu un număr frumușel de cărți, de peste 1500 de bucăți.

Îmi place să călătoresc și să fac multe poze. Mi-ar plăcea să vizitez toată țara! Sunt un om echilibrat, ambițios, competitiv, mereu în mișcare, orice problemă/situație o analizez din mai multe perspective, până iau o decizie finală. Pot spune că sunt o fire sociabilă, vorbesc mult pentru a-mi masca emoțiile, îmi iubesc meseria și elevii (țin legătura cu unii dintre ei și după 10 ani). Pe cât îmi place să socializez, să fiu înconjurată de oameni, pe atât de mult îmi place singurătatea. Dacă cel de lângă mine spune că este bine, dar eu simt că nu e ceva în regulă, nu voi înceta să nu mă îngrijorez și voi încerca să mă asigur că îi voi aduce zâmbetul pe buze ( de obicei, reușesc cel mai bine cu elevii).

Defectele mele:

  • mă apuc de prea multe lucruri în același timp și nu mai reușesc să le duc la capăt pe toate, dar, dacă am un partener care să mă provoace, nu voi dormi până nu le termin.

  • Nu îmi pot controla mimica feței atunci când mă deranjează ceva.

Școala Gimnazială Lanurile, BR

Nicoleta Cătălina Băcan

Bacan Nicoleta.jpg

Am 26 de ani și locuiesc în satul Valea Canepii jud. Brăila.

Sunt profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială Lanurile-Brăila.

În prezent sunt înscrisă pentru a susține gradul didactic II la Universitatea Dunărea de jos, Galați.

Pasiunile mele sunt: studierea comportamentului elevilor,perfecționarea continuă, discursurile motivaționale.

Școala Gimnazială 

Bogdănești , BC

Andreea Bordeanu

Bordeanu Andreea.jpg

M-am născut pe data de 14 Martie , în anul 1996, în Municipiul Onești, Județul Bacău. Recent locuiesc la 8 km de Onești, mai exact,  în comuna Bogdănești, acesta fiind locul copilăriei mele.

Am terminat cei 12 ani de școlarizare în Municipiul Onești  la  Școala Gimnazială „SF. Voievod  Ștefan cel Mare” și la liceul „Gheorghe Asachi” Onești. Din pasiune pentru invatat, mi-am terminat studiile superioare la Facultatea de Economie din Iași, motiv pentru care recent sunt studentă la master în cadrul Facultății de Economie din Galați.

Una din pasiunile mele a fost să învăț, drept pentru care iubirea pentru copii m-a îndrumat să am meseria de astăzi.

Sunt cadru didactic  la patru unității de învățământ, printre care și Școala Gimnazială Bogdănești.

Printre alte pasiuni se enumeră plimbările în aer liber, muzica, dansul, cititul, gastronomia, condusul, etc.

Școala Gimnazială Ruginești, VN

Livia Bostan

CD7050A14E0D41CDA517397893443D67.png

Mă numesc Livia Bostan, sunt din Ruginești, județul Vrancea. Am absolvit Facultatea de Științe, Specializarea Matematică-Informatică, ultima specializare fiind Programul de Masterat in Matematică Didactică.

 

Sunt profesor de matematică la școala gimnazială din comună. Pe lângă științele reale, am o pasiune pentru muzica instrumentală, îmi place să călătoresc și iubesc să petrec cât mai mult timp cu cei 4 copii ai mei.

Chiar dacă acest proiect implică mult timp și consum de energie, cred ca îmi va fi spre folos, atât mie cât și dragilor mei elevi. Sunt nerăbdătoare să văd rezultatul final al muncii noastre!

Școala Gimnazială 

Lanurile , BR

Valentina Cioran

Picture1.jpg

Am 25 de ani sunt căsătorită și locuiesc în municipiul Brăila.

Sunt profesor de matematica de 4 ani iar in prezent in Școala Gimnazială Lanurile-Brăila  de 2 ani si diriginte la clasa a 6-a.

În prezent sunt înscrisă pentru a susține gradul didactic II

Pasiunile mele sunt: matematica, informatica, studierea comportamentului elevilor si cresterea animalutelor  de companie

Școala Gimnazială Găgești, VN

Elena-Andreea Croitoru

Croitoru A..jpg

Profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială Găgești, comuna Bolotești, Județul Vrancea Secretar în Proiectul „Șanse egale la educație” POCU 106882 Studii Universitatea din București Facultatea de Psihologie și științele educației-Pedagogia învațământului primar și preșcolar

Facultatea de Sociologie și asistență socială- Asistență Socială

Master: Consiliere în asistență socială

            Sunt o persoană jovială, copilăroasă și ambițioasă căreia îi place să trăiască alături de copii. Simt că cele mai mari realizări le am atunci când observ evoluția elevilor mei.

            Sunt deschisă la provocări și îmi place să mă implic în cât mai multe activități. Consider că rolul profesorului în societate este foarte important, de aceea ar trebui să fie cât mai activ.

            Sunt pasionată de tot ce înseamnă frumos și mă bucur de toate lucrurile mărunte pe care le întâlnesc (un răsărit/ apus de soare, primul ghiocel, mirosul ploii, bradul împodobit, susurul apei, etc.). Îmi place să citesc, pătrund în lumea cărților și dau frâu liber imaginației. Sunt o persoană sociabilă și stabilesc cu ușurință relații cu persoanele din jurul meu.

Iubesc ludicul, iubesc locurile natale, portul și tradițiile românești!

Școala Gimnazială 

Nistorești, VN

Viorel Croitoru

croitoru.jpg

PROFESOR DE RELIGIE ORTODOXĂ. FORMATOR ACTIVITĂŢI NONFORMALE ÎN CADRUL PROIECTULUI „ŞANSE EGALE LA
EDUCAŢIE” POCU 106882, ŞCOALA GIMNAZIALĂ NISTOREŞTI (ŞI RĂCOASA) – SUNT PROFESOR ÎN DOUĂ ŞCOLI DIN JUDEŢUL VRANCEA
STUDII:
- SEMINARUL TEOLOGIC „ CHESARIE EPISCOPUL ”, BUZĂU
- FACULTATEA DE TEOLOGIE ORTODOXĂ , BUCUREŞTI
- MASTER DE „COMUNICARE ŞI COMUNIUNE ECLEZIALĂ ÎN SPAŢIUL
ORTODOX”

Sunt o persoană simplă, sociabilă şi deschisă noilor provocări, cu un mare grad de adaptabilitate şi toleranţă. Pot spune despre mine că sunt un om visător căci îmi place să caut mereu
partea pozitivă din toate lucrurile şi întâmplările din jurul meu. Fiecare om are un vis şi fiecare vis naşte speranţe.
Sunt o persoană care munceşte pentru a fi un model pentru noile generaţii şi pentru cei din jurul său, ce răspândeşte în jurul său dragoste, bunătate, blândeţe, respect, admiraţie, sinceritate, puritate, cinste şi calm faţă de elevii săi şi nu numai.

 

Sunt acea persoană care nu se dă bătută atunci când dă de greu ci caută mereu soluţii pentru rezolvarea problemelor.
Pasiunile mele sunt călătoria, lectura, dansul, muzica, jocurile – atât cele de societate cât şi cele didactice.

Școala Gimnazială Secuieni, BC

Vlăduț Descălașu

Scoala (3).png

         A

Școala Gimnazială 

Maxenu , BZ

Cristian Cătălin Ioniță

Cristian Ionita.jpg

Ma numesc Ionita Cristian, profesor de limba franceza la Scoala Gimnaziala Maxenu din judetul Buzau. Am absolvit facultatea de limbi straine, unde m-am implicat in diverse activitati, iar ulterioir, ca profesor am participat la cateva proiecte internationale Erasmus, efectuand cateva deplasari in strainatate.

Doresc sa ma implic in continuare in viata comunitatii si sa facilitez accesul elevilor la diverse activitati extracurriculare, care implica si ajutorul comunitatii

Școala Gimnazială 

Surdila-Găiseanca, BR

Daniela Mihai

Mihai Daniela.jpg

 Sunt absolventă a LICEULUI PEDAGOGIC ,,DUMITRU PANAITESCU PERPESSICIUS". Locuiesc în comuna Dudești.

De mică, m-am refugit în cărți, descoperind astfel o portiță de evadarea din cotidian  spre alte tărâmuri. Îmi place să călătoresc, să mă bucur de soare, de căldură, să mă plimb cu bicicleta și am o pasiune nevinovată pentru prăjituri. Devin mai creativă și optimistă când ascult muzică. Sunt introvertită și meticuloasă.

 

 Consider că, fiecare zi este un dar de la Dumnezeu, de aceea deviza mea în viață este ,, NIHIL SINE DEO! ''.

Școala Gimnazială 

Maxenu, BZ

Alexandru Lucian Militaru

12294812_10204641692676777_7507593989115

Profesor de Istorie, Școala Gimnazială Maxenu, județul Buzău, formator național acreditat în cadrul Asociației Cadrelor Didactice din România, și vicepreședinte al ong-ului CCDR Buzău(cu activitate în domeniul cultural-educativ).  

Sunt angajat al sistemului public de învățământ, având ca principale responsabilități activitățile didactice de predare și evaluare în domeniul Istorie. Cu o pregătire didactică diversă, ce include studii în domeniul Istorie și Filosofie, încerc de fiecare dată o abordare interdisciplinara a conținutului predat. În acest fel pot susține că am reușit să-mi transform pasiunea în loc de muncă. În timpul meu liber, ador să merg în drumeții cu prietenii și familia

Liceul Tehnologic Nr. 1, Cudalbi, GL

Mihaela Năpârlică

Naparlica mihaela.jpg

Numele meu este Năpârlică Mihaela, sunt profesor pentru învățământul primar la Liceul Tehnologic Nr.1, localitatea Cudalbi, Județul Galați. Am studiat Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, din Galați, iar în prezent sunt anul II la master, specializarea Științele Educației.

Sunt o fire muncitoare, care iubește provocările și caută mereu ceva nou, inedit. Timpul liber prefer să îl ocup în compania celor dragi și să închei fiecare zi  citind o carte.

Consider că fiecare copil are nevoie de un mediu prielnic pentru a se dezvolta armonios, așa că încerc să ofer zi de zi elevilor de la clasă oportunitatea de a se dezvolta și de a se autodepăși.

Școala Gimnazială 

Galbinași, BZ 

Cezar Valentin Neagu

20200707_144500.jpg

Ma numesc Neagu Cezar si sunt din judetul Buzau. 

De mic mi-a placut sa fac sport, de aceea am ales sa urmez cursurile Liceului cu program sportiv din Buzau. Din pasiune pentru sport si miscare, mi-am continuat studiile la Facultatea de Educatie Fizica si  Sporturi Montane din Brasov, apoi tot acolo am terminat si masterul in performanta sportiva si management in sport.

In prezent sunt profesor de educatie fizica si sport la Scoala Gimnaziala Galbinasi.

 

Ca si pasiuni, pot enumera fotbalul, inotul si apicultura.

Școala Gimnazială Nr. 1, Livezi, BC

Mihaela Neagu

Picture2.jpg

Super Putere- Empatia

Motto- ,,Ai curaj să faci pași chiar dacă nu vezi restul drumului!”

M-am născut în Galați- orașul teilor sau orașul de la Dunăre. Mi-am petrecut anii de școală în orașul natal, apoi am urmat studiile Facultății de Litere din cadrul Universității Dunărea de Jos. Îmbrățișez cu mult drag meseria de cadru didactic din anul 2008. În prezent predau Limba și literatura română la Școala Gimazială Nr.1 Livezi din județul Bacău, județ care mi-a devenit ,,casă”  încă din 2013.  Despre mine mai pot spune că sunt o mamă și o soție iubitoare , o persoană sociabilă, veselă, optimistă, perseverentă și încăpățânată. Îmi place să călătoresc, iubesc poezia și cred că viața trebuie trăită frumos!

Școala Gimnazială 

Constantin Giurescu, Chiojdu, BZ

Elena Mihaela Onica

Onica Elena Mihaela.jpg

Profesor titular de biologie și educație tehnologică la Școala Gimnazială „Constantin Giurescu”, 11 ani vechime și gradul I. Sunt o persoană implicată și interesată de dezvoltarea mea și a comunității din care fac parte.

Școala Gimnazială Surdila-Găiseanca, BR

Marius Laurențiu Păpăruș

WhatsApp Image 2021-03-15 at 4.12.50 PM.

Mă numesc PĂPĂRUȘ MARIUS-LAURENȚIU, am 32 de ani,  sunt născut în Constanța si momentan locuiesc în Brăila.

Am urmat studiile Seminarului Teologic Sfântul Apostol Andrei din Galați între anii 2003 – 2008, apoi am urmat studiile Facultății de Teologie Didactică din Galați între 2008 – 2011 si între 2011 si 2013, Masterul cu specializarea : Istorie și Spiritualitate Filocalică.

Am absolvit apoi Facultatea de Teologie Pastorala Andrei Șaguna-Sibiu, în anul 2016 și  functionez în prezent ca profesor titular pe catedra de Religie Ortodoxă la Școala Gimnazială Băraganul și la Școala Gimnazială Surdila Găiseanca.

Sunt o persoană optimistă, îmi place să fiu înconjurat de prieteni și de cei dragi mie.

 Dintre pasiunile mele, pot enumera gătitul,  plimbările, condusul, activitățile în curte și de asemenea sunt pasionat de seriale.

În prezent sunt înscris la un program de reconversie profesională, specializarea Educație Fizică și Sport  la Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

Școala Gimnazială 

Bogdănești, BC

Carmen Florina Pascaru

poza Pascaru.jpg

Aș incepe scurta biografie cu trei cuvinte care mă definesc: credință, speranță și devotement, toate aceste cuvinte fiind legate de profesia mea. Lucrez la Școala Gimnazială Bogdănești din anul 2012. Aici m-am titularizat și aici am rămas din mai multe motive, dintre care cel mai important este legat de oameni și mă refer atât la colegii mei cât și la elevii deosebiți de care sunt foarte atașată.

 

Pe lângă muncă, cred că este necesar să menționez pasiunea mea pentru limbile străine, pasiune pe care mi-am descoperit-o încă din copilărie. Astfel, am ajuns sa predau limbile engleză, și franceză iar de ceva timp am desoperit farmecul limbilor asiatice și am inceput studiul limbii chineze. Pentru a încheia, aș spune ca iubesc frumosul și muncesc pentru a mă înconjura de frumos.

Școala Gimnazială Ruginești, VN

Andreea Podaru

20200628_173013.jpg

Numele meu este Podaru Andreea.  Sunt profesor pentru învățământul primar.  Am terminat în anul 2008 Liceu Pedagogic 

Spiru Haret din Focșani. Intre 2008 și 2011 am urmat cursurile universității Vasile Alecsandri din Bacău  specializarea contabilitate și informatica de gestiune iar în 2017 am terminat facultatea de pedagogia învățământul primar și preșcolar.

 

Am intrat în învățământ în anul 2010.  Sunt titular din 2011 și din anul 2012 sunt titular la Școala Gimnaziala Ruginești, Vrancea. În acest moment sunt înscrisă la gradul I. Încă din primii ani lucrez la simultan. În ultimii doi ani fac și o parte din orele de TIC din școală, ceea ce înseamnă că interacționez și cu elevii de la gimnaziu. Fiind o disciplină de actualitate și îndrăgita, colaborarea cu cei de la gimnaziu are succes.

Școala Gimnazială 

Constantin Giurescu, Chiojdu, BZ

Marian Râznic

Raznic Marian.jpg

Profesor titular de matematică și TIC la Școala Gimnazială „Constantin Giurescu”. Îmi place să descopăr avantajele tehnologiei pentru procesul educațional și să le pun în sprijinul educației.

Școala Gimnazială Costache Grigore Sutu, Șuțești, BR

Roșioru Cosmin Dănuț

ROSIORU COSMIN.jpg

Absolvent al Liceului Pedagogic, „D.P. Perpessicius” Brăila, promoția 2015, am continuat la Universitatea Dunărea de Jos, Galați, studiile de licență la Facultatea de Litere, specializarea limba și literatura română- limba engleză, promoția 2018.

 Sunt cadru didactic în cadrul Școlii Gimnaziale Costache Grigore Șuțu, com. Șuțești, din anul 2015. 

Școala Gimnazială 

Costache Grigore Sutu 

Șuțești, BR

Silviu Stelică Roșioru

icondirect.jpeg

Absolvent al Liceului Pedagogic, „D.P. Perpessicius” Brăila, promoția 2009, am continuat la Universitatea Dunărea de Jos, Galați, studiile de licență la Facultatea de Litere, specializarea limba și literatura română, promoția 2012, și Universitatea Spiru Haret, Facultarea RIIF, specializarea istorie, promoția 2013.

 

În anul 2014, a absolvit cursurile postuniversitare de masterat, specializarea Managementul Resurselor Umane, din cadrul Universității „Constantin Brâncoveanu” din Pitești. Sunt cadru didactic în cadrul Școlii Gimnaziale Costache Grigore Șuțu, com. Șuțești, din anul 2012. De asemenea, incepeand cu anul 2017 sunt director al unitatii menționate mai sus. În anul 2020 am fost ales consilier local al comunei Sutesti, jud. Brăila. 

Școala Gimnazială Petru Rareș,

Frumușița, GL 

Laura Cristina Sasu

Scoala (3).png

Mă numesc Sasu Laura Cristina și sunt profesor de limba engleză la Școala Gimnazială Petru Rareș Com .Frumușița  Jud.Galați. M-am înscris în acest proiect din dorința de a accesoriza o lume care tinde să devină prea gri.

Pot spune despre mine că sunt răbdătoare ,creativă ,amuzantă și conectată la nou.

Școala Gimnazială 

Elena Doamna, Cuza Vodă, GL

Georgiana Elena Sima

20170320_135659.jpg

Sunt profesor suplinitor calificat, încadrat pe disciplina biologie la Școala Gimnazială „Elena Doamna„, comuna Cuza Vodă, județul Galați. Am o vechime de șapte ani în învățământ și am obținut gradul didactic II în sesiunea august 2020.

 

Am absolvit Facultatea de Științe și Ingineria Alimentelor, specializarea „Ecologia și protecția mediului„. Locuiesc în comuna Cuza Vodă, județul Galați. Îmi place să descopăr locuri noi, să mă bucur de ceea ce ne oferă natura, să ascult muzică. În domeniul educațional îmi place să mă implic în activități care produc schimbări în comportamentul elevului și tind să cred că contribui la dezvoltarea personalității sale.

Școala Gimnazială Secuieni, BC

Andreea Sion

Andreea Sion.jpg

Am 33 de ani, sunt profesor pentru învățământul primar la Școala Gimnazială Secuieni, județul Bacău. 

Am urmat Liceul Pedagogic “Gh. Asachi” din Piatra Neamț, profilul vocațional învățător-educator, apoi Facultatea de Relații Internaționale și Studii Europene.

Experiența mea este de 10 ani, toți în aceeași unitate, împărțiți asfel: 5 ani ca educatoare, 5 ani ca învățătoare. Îmi urmez vocația, dintotdeauna mi-am dorit dorit să fiu cadru didactic, este unica profesie pe care cred că o pot avea. 

Sunt dedicată muncii mele, mi-am susținut toate examenele, iar în curând voi susține gradul I, ceea ce mă provoacă să fiu creativă, implicată în derularea procesului instructiv-educativ. Nu uit însă, cât de importante pentru copii sunt proiectele și activitățile extrașcolare. Am participat an de an la diverse proiecte, doresc să mă dezvolt alături de copii, să devenim împreună mai încrezători, mai curajoși, mai inventivi. 

Prin derularea acestui program în unitatea noastră, consider că vom păși într-o altă etapă a cunoașterii, însă mai presus de atât, vom indentifica problemele comunitații și sperăm, vom găsi soluții inovatoare, astfel încât să producem o schimbare pozitivă mediului social din care facem parte

Școala Gimnazială 

Galbinași, BZ 

Valerian Stan

IMG_20210312_133746.jpg

Ma numesc Stan Valerian și sunt din judetul Buzău.

Încă din copilărie am fost o persoană foarte activă și dornică de a face mișcare. Cu timpul am înțeles că activitatea fizică este sănătate și am început să ma documentez..

 

Chiar dacă am terminat un Liceu Teoretic , am hotărât să îmi urmez visul și să merg la o Facultate de Educație Fizică și Sport, sperând că acolo voi găsi informațiile de care am nevoie. 

Am terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport din Galați și sunt ultimul an la Mater specialitatea "Educație Fizică Școlară și Management Sportiv" și îmi doresc să fac și un curs despre nutriție.

În prezent sunt profesor de Educație Fizică și Sport la Școala Gimnazială Gălbinași. Că și pasiuni, îmi place foarte mult să călătoreasc și să joc tenis de câmp. 

Școala Gimnazială Nistorești, VN

Mariana Țîrdea

Picture4.jpg

Numele meu este ȚÎRDEA MARIANA, născută în data de 24.12.1987, în localitatea, Vidra, județul Vrancea, domiciliată în Loc. Nistorești, Județul Vrancea, sunt absolventă a Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune.

Sunt încadrată la Școala Gimnazială Nistorești în funcția de Secretar șef, din anul 2008.

Mă consider o persoană ambițioasă, mă integrez foarte repede și bine în orice colectiv, mă adaptez bine oricărei situații, sunt o persoană foarte comunicativă și o fire veselă.

Îmi place să călătoresc, să descopăr lucruri noi, oameni noi. Îmi place ceea ce fac în munca mea de secretariat.

Școala Gimnazială 

Petru Rareș,

Frumușița, GL

Marcela Viclean

20210128_220421.jpg

" Nu poți vedea bine decât cu inima, esențialul e invizibil pentru ochi" (Antoine de Saint-Exupéry).

 

Îmi place să descopăr, zi de zi, invizibilul din copiii din fața mea, adevărați învățători de iubire, de bine, de frumos. 

Liceul Tehnologic Nr. 1, Cudalbi, GL

Aurelia Vicol

SAM_7908.JPG

Mă numesc Vicol Aurelia, am 26 de ani, sunt căsătorită și am un băiețel de 3 ani.

          În prezent sunt învățătoare la Liceul Tehnologic Nr.1, din Cudalbi. Despre mine aș putea spune că sunt o fire perfecţionistă și minuțioasă, nu îmi place să fac lucrurile doar de dragul de a fi făcute.

          Îmi place să primesc flori, obiecte mici, pentru că au valoare sentimentală. Florile mele preferate sunt lăcrămioarele, îmi place atât aspectul cât și mirosul divin pe care îl au. Anotimpul meu preferat este primăvara, pentru că atunci natura revine la viață. Culoarea mea preferată este verdele.  Îmi plac drumețiile montane, îmi place să petrec mult timp în mijlocul naturii și să admir peisajele schimbătoare de munte. Sunt o fire melancolică.  Sunt pasionată de istorie și de tot ce înseamnă trecutul nostru ca popor. Merg des în diferite zone ale țării, iar când ajung acolo îmi place să vorbesc cu oameni ai locului, în special bătrâni care mi-ar putea da cât mai multe detalii despre istoria acelui loc, despre personalități care s-au născut acolo, despre legende și diverse tradiții care sunt păstrate încă sau care s-au pierdut. Ador să vizitez satele medievale.  Sunt o fire optimistă şi mereu deschisă spre nou, îmi place să socializez și să îmi fac noi prieteni. Cu simțul umorului nu stau prea bine, nu-mi plac extremele și nu îmi place deloc să fiu luată prin surprindere, fie că este vorba despre o surpriza plăcută sau nu.

        Cartea mea preferată este  Istoria unei jertfe, scrisă de Traian Dorz.

        Sunt o fire transparentă și îmi place să spun lucrurilor pe nume. Îmi plac oamenii sinceri și inteligenţi, care au ceva de spus și care pun în aplicare ceea ce spun, care iau atitudine și vin cu mereu cu idei inovatoare.

  • Black LinkedIn Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black YouTube Icon
  • Black Instagram Icon